Afvallen met een loopband

loopbandDe loopband of treadmill bestaat al een eeuwigheid met die verschillen dat deze oude machines door spieren aangedreven voor hele andere doeleinden werden gebruikt. Zo’n 4000 jaar geleden werd de techniek gebruik om bijv. water te verpompen, deeg te kneden of graan te malen. Later in 1818 tot de tweede helft van de 19e eeuw werden deze technieken gebruikt voor gevangenen om tijdens hun straf nuttig werk te verrichten zoals graan vermalen. Pas veel later in 1852 is de voorloper van de oefen loopbanden ontworpen inn Universiteit van Washington om hart- en longaandoeningen te diagnosticeren.

Tegenwoordig is de loopband al lang geen martel werktuig meer, maar een oefenapparaat die deel uitmaakt van onze levensstijl. De loopbanden zijn verkrijgbaar van verschillende merken en uitvoeringen. Ze hebben één doel voor ogen en dat is het verbeteren van de gezondheid en conditie. De uitvoering van dit training apparatuur is divers, op fitnessapparaat.nl is ook een grootschalige keuze te vinden, zodat voor elk persoon met welk doel dan ook, of het nu om afvallen gaat of in topconditie blijven als aanvulling van een bepaalde sport die beoefend wordt, altijd de juiste loopband te vinden is.

De loopband trekt zich niets aan van het weer.

Buiten regent het of vriest dat het kraakt, dus even eropuit om wat kilometers te maken zit er niet in. Met een loopband in huis maakt het weer helemaal niks uit. De luxe van zo’n trainingsapparaat zorgt dat er niet verzaakt wordt, en dat zij/hij gewoon zijn ding kan doen. Bijkomstig voordeel is als men bijv. in de stad woont waar de lucht niet altijd gezond is men toch lekker binnen kan trainen zonder al die dampen volop naar binnen te ademen. De buitenlucht is niet overal echt gezond meer door de uitstoot van fijnstof(NOX) door het verkeer.

Fitnessapparaat.nl staat garant voor hoogwaardige kwaliteit loopbanden voor alle soorten en maten mensen. Ze zijn verkrijgbaar voor hij/zij die werkt aan zijn overgewicht of voor de topsporter die harder loopt dan de gemiddelde mens. Een loopband betekent niet altijd dat men moet hardlopen, stevig doorlopen is ook afvallen. Het verschil zit hem in het anabolisch of katabolisch trainen. Bij katabolisch verbrandt men spieren en bij anabolisch vet. Praktisch iedereen wil vet verbranden. Door de hartslag te controleren via de loopband computer is te zien af men vet verbrandt. De formule hiervoor is simpel (220-leeftijd=? x 0.68), train met deze hartslag en het resultaat zal positief uitpakken. Begin het jaar goed met een loopband!!

Eiwitrijke voeding kan helpen bij afvallen

Een groot deel van de Nederlandse bevolking is te zwaar. Gemiddeld genomen heeft meer dan 30% van de Nederlanders te maken met overgewicht. Een klein deel zelfs met extreem overgewicht! Er zijn diverse redenen te onderkennen voor dit probleem. Een deel van dit probleem is toe te wijzen aan onze voeding. We eten steeds meer bewerkt voedsel en schuiven langzaam maar zeker naar de Verenigde Staten als het aankomt op onze eetcultuur. En dat terwijl goede voeding juist zo’n belangrijk aspect is van afvallen. Maar wat is nu eigenlijk goede voeding? Bij WLSinfo.nl geloven we er heilig in dat we een omslag moeten maken en meer eiwitrijk eten moeten consumeren. In dit artikel lichten we de voordelen van eiwitrijke voeding voor je uit en welke voedingsmiddelen allemaal rijk aan eiwit zijn.

Eiwitrijke voeding; de voordelen

Het grote voordeel is, dat eiwitrijk eten je langer een vol gevoel geeft en je hongergevoel remt. Je hebt minder snel de neiging om te gaan snacken. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van bijvoorbeeld magere kwark zorgde voor minder honger wat resulteerde in 100 calorieën minder geconsumeerd per dag. De personen uit het onderzoek voelden zich de gehele dag meer verzadigd.

Het eten van veel proteïne zorgt ervoor dat je gedurende de dag meer calorieën verbrandt. Dat zit namelijk zo: eiwit heeft een thermisch effect. Het lichaam verbruikt energie (calorieën) bij de spijsvertering. In vergelijking tot andere macronutriënten zoals koolhydraten, verbruikt je méér calorieën om dezelfde hoeveelheid calorieën te verbranden.

Als je wilt afvallen, dan is het van belang dat je lichaam zich bevindt in een calorietekort; je consumeert minder calorieën dan je verbruikt. Op die manier gaat je lichaam je (vet) reserves aanspreken. Dit betekent vaak ook dat je wat spiermassa verliest. “Nou en!?”, zullen de meeste dames denken. Wat velen zich niet beseffen is dat spieren er voor zorgen dat je er mooi strak en slank uitziet. Je wilt je spieren dus behouden. Dit doe je door eiwitrijke voeding te eten. Diverse onderzoeken tonen aan dat veel eiwit eten helpt bij het behouden van vetvrije massa.

Eiwitrijke voeding; wat te eten?

Er zijn enorm veel keuzes wanneer het aankomt op eiwitrijke voeding. Vis, vlees, zuivel.. allemaal bieden ze een goede hoeveelheid eiwit die je kan helpen om af te vallen. Wij hebben onze favoriete eiwitrijke eten op een rijtje gezet zodat je niet iedere verpakking hoeft na te lezen.

  • Kip
  • Kwark
  • Mager rundvlees (rosbief, biefstuk)
  • Zalm
  • Tonijn
  • Soja bonen
  • Kikkererwten
  • Eieren
  • Hüttenkase
  • Kalkoen

Per dag wil je er op mikken dat je 1 tot 2 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht binnen krijgt, zeker wanneer je daar veel bij sport! Vind je het lastig om voldoende eiwit te eten op een dag, dan kan een eiwit shake een uitkomst bieden. In een eiwit shake zit whey. Dit is een restproduct wat vrij komt bij het maken van kaas. Whey heeft de hoogste biologische beschikbaarheid van alle proteïne soorten. Met andere woorden; bijna alles wat je binnenkrijgt van deze eiwitbron gebruikt je lichaam ook daadwerkelijk. Whey is vrij goedkoop en verkrijgbaar in enorm veel webwinkels. Ook de Action heeft een aanbod whey.

 

Verkrijg de beste work outs met een crosstrainer

De techniek achter een crosstrainer zorgt ervoor dat de bewegingen die je maakt vloeiend aanvoelen. Er zijn nieuwe ontwikkelingen geweest, waardoor de normale menselijke bewegingen zo goed mogelijk kunnen worden gekopieerd op een crosstrainer. Hierdoor zijn crosstrainers een van de beste en meest populaire trainers voor work-outs. Er is een breed scala aan ontwerpen op de markt die zijn gemaakt met een unieke elliptische trainer die elke sportschool en fitnessfaciliteit een crosstrainer geeft die aan hun behoeften voldoet. De crosstrainer is ontworpen om je hele lichaam te laten werken waardoor veel calorieën kunnen worden verbrand. Ze zijn comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt kiezen voor een crosstrainer met een in de hoogte verstelbaar stuur, zodat het hele gezin er gebruik van kan maken. Sommige crosstrainers kunnen worden ingesteld om je statistieken naar een E-Connected-app op je smartphone te sturen.

Verbeter je gezondheid

Als je thuis genoeg ruimte hebt, kan een crosstrainer een geweldige oplossing zijn voor zowel ervaren als onervaren fitnessfanaten. De crosstrainer brengt geen onnodige ballast op gewrichten, waardoor de kans op blessures minimaal is. Dit fitnessapparaat kan je helpen om je gezondheid te verbeteren, omdat het een uitstekende cardiovasculaire activiteit is die helpt je uithoudingsvermogen te verbeteren. Met een crosstrainer kun je je cardio-ademhalingsuithoudingsvermogen en je spier- en botmassa verbeteren en algehele gezondheid handhaven. Voor een goede gezondheid wordt geadviseerd om een uithoudingsactiviteit met matige intensiteit ten minste 2,5 uur per week te doen.

Benodigdheden voor een goede work-out

Er zijn veel soorten crosstrainers bij Fitnessapparaat.nl, speciaal voor diegenen die graag hardlopen zonder kans op blessures. Een goede crosstrainer verhoogt de effectiviteit van je work-out dankzij alle mogelijke programma’s die je kunt volgen. Voordat je op een oefeningsregime met een crosstrainer gaat, moet je ervoor zorgen dat je de juiste kleding en uitrusting hebt om te gebruiken. Kijk op Fitnessapparaat.nl voor een uitgebreid assortiment herentrainers en vrouwentrainers om ervoor te zorgen dat je voeten worden ondersteund en beschermd zijn tegen schokken. Om je voortgang bij te houden is een fitnesstracker met slimme app handig. Hiermee kun je je prestaties volgen en zo nodig de intensiteit van je work-out verhogen.

Afvallen met een hometrainer

Ik vind sporten erg belangrijk, maar sinds ik een nieuwe baan heb waarvoor ik iets verder moet reizen, heb ik er helaas niet altijd tijd voor. Toen ik een keer met een vriendin over dit probleem sprak, kwam zij met een voor de hand liggende oplossing: een hometrainer kopen! Eigenlijk wel stom dat ik daar niet aan had gedacht. Voorheen ging ik altijd naar de sportschool en had ik dus natuurlijk geen fitness apparaat voor thuis nodig. Diezelfde vriendin raadde me de webshop Fitnessapparaat.nl aan, want daar had ze zelf al goede ervaringen mee. Zij had hier eerder een loopband en halterbank besteld en ze was er altijd heel enthousiast over, dus de keuze was voor mij snel gemaakt om ook op deze webshop te bestellen.

Een handige hometrainer voor thuis

Zoals de naam al zegt, heeft Fitnessapparaat.nl een uitgebreid assortiment aan fitness apparaten. Ik wilde graag een hometrainer, want ik houd ervan om beenoefeningen te doen en aan mijn cardio te werken. Het fijne van deze webshop is dat ze een snelle levering hebben: de volgende dag kreeg ik mijn hometrainer al gratis geleverd. Deze werd ook nog eens gratis gemonteerd, wat echt een uitkomst was want ik ben echt zo onhandig dat het me niet in mijn eentje zou lukken denk ik. Daarnaast is zo’n hometrainer natuurlijk ook best wel zwaar om in mijn eentje in elkaar te monteren, dus ik was helemaal blij met de extra hulp! Nu staat de hometrainer in mijn extra slaapkamer en kan ik lekker blijven sporten wanneer het me uitkomt. De ene keer ga ik ’s morgens vroeg om half zeven en de andere keer om half 12 ’s avonds. Ik ben van niemand afhankelijk en kan er ook lekker een serietje bij kijken of leuke muziek opzetten. De hometrainer maakt nagenoeg geen geluid en ik sta echt versteld van de kwaliteit. Het materiaal is erg stevig en het lijkt net op de hometrainers die in de sportschool staan. Ik kan daarom echt iedereen die een druk bestaan leidt en nooit tijd heeft, aanraden om een fitness apparaat aan te schaffen voor thuis!

Een gezonde aankoop

e-sigaretBen je van plan om een elektrische sigaret te gaan kopen? Dat is een hele goede keus. Zo kun je gewoon doorgaan met roken en toch het roken van de traditionele sigaret achter je laten. Deze ‘oude’ sigaret heeft jammer genoeg nadelen. Deze zijn niet te verhelpen, maar de elektrische sigaret is een zeer goed alternatief. Het roken is een beetje anders, maar net zo lekker.

elektrische sigaret kopen
Een elektrische sigaret kun je kopen in de webwinkel van www.targimobiliar.eu Daar vind je een breed assortiment elektrische sigaretten. Ze zijn goedkoop en ook nog eens van een goede kwaliteit. Daarnaast worden ze op korte termijn geleverd. Je hebt ze binnen een dag al in huis. Je kunt op de site van www.targimobiliar.eu niet alleen e sigaretten kopen, maar ook andere onderdelen en accessoires die je bij de e sigaretten kunt gebruiken.

Wat haal je in huis?
E sigaretten zijn sigaretten die werken op een batterij. Je drukt op het knopje van de batterij en doormiddel van een verhit gloeidraadje verdampt er een vloeistof. Deze damp kun je vervolgens inhaleren. Je kunt op de site van www.targimobiliar.eu kiezen voor kopen van een starterskit. Zo koop je naast de e sigaret ook alle ander benodigdheden, zoals een batterij en een oplader. Door het kopen van een e sigaret haal je tevens vele voordelen in huis ten op zichte van jouw traditionele sigaret. E sigaretten zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Je inhaleert waterstof, nicotine en een lekkere smaakstof. Deze stoffen zijn niet alleen onschadelijk voor de longen, ze hebben ook als voordeel dat ze geen rooklucht geven. Dat maakt dat je de e sigaret overal mag roken. Je hoeft nooit meer in de kou te staan en kunt altijd gezellig mee blijven doen. De e sigaret is ook nog eens goedkoper dan een ‘oude’ sigaret. Deze laatste zal ook nog eens duurder worden door de accijnsverhogingen. Kortom voldoende reden om een e sigaret te kopen.